Hálaadó istentisztelet a tarjáni református gyülekezetben

25 máj

A tarjáni református hívek sok, áldozatos munkájának köszönhetően, a templom felújítása, a kerítés, a parókia nyílászárói és a rég meglevő parketta lerakása, valamint egyéb kisebb és nagyobb szolgálata sorába illeszkedve a parókia és a templom közös udvarát is rendbe kívánta hozni. Láttuk, hogy a régi járda elhasználódott, összetöredezett, a gépkocsik parkolására használt terület esős időben használhatatlan, a kerékpárral érkező gyülekezeti tagok nincs hol tárolják kerékpárjaikat az istentiszteletek ideje alatt, nincs pad az udvaron, ahol leülhetne az ide látogató, s  a parókia verandájának járólapjain is meglátszik az idő múlása…

A 2012-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázati lehetőséggel élve, gyülekezetünk is benyújtotta pályázatát. A tervezett munkálatok a számításaink alapján 4,5 millió Forintba kerültek volna. A pályázattal 1.500.000 Ft támogatási összeget nyertünk. Bár a megpályázott összeg ennél 3x nagyobb volt, nagyon örültünk az elnyert összegnek is. Igyekeztünk hát ebből a pénzből a lehető legtöbbet megvalósítani.

A gépkocsifelhajtó és parkoló, a gyülekezeti terembe vezető lépcső, a parókiához és a templomhoz vezető járdák, a megújított kapu és tereprendezés valósulhatott meg.

  15

Nem szabad kihagyni azt sem, hogy a gyülekezet tagjainak segítőkészsége, áldozatos munkája, sok Forinttal felér! Ezek nélkül a szolgálatok nélkül nem valósulhatott volna meg a beruházás!

Az elkészült munkákért szeretnénk nagyon-nagy köszönetet mondani:

  • az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Szászfalvi László miniszteri biztos úrnak
  • a Straubinger Kft-nek és Straubinger András ügyvezető úrnak
  • Tarján Község Önkormányzatának és Marx Ernő polgármester úrnak
  • a tarjáni hívekeknek, élükön Kiss Sándor főgondnokkal és mindenkinek, aki bármit is tett, hogy ez a munka és e nap létrejöhetett

És végül, de mégis első helyen a Mindenható Istennek!

A gyülekezet összes terve még nem valósulhatott meg, de Isten áldását kérve a jövőben is az Ő dicsőségére élve és szolgálva fogja tudni elvégezni a rá bízottakat, s így is kíván vallást tenni a gyülekezet, teremtő Uráról.

Soli Deo Gloria

Az alábbi képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek:

3 4 5 6 7 8 9 10 12 14 16 17 18 20

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: