Épületfelújítás

2 jan

A 2012-es esztendőben gyülekezetünknek ismét alkalma nyílt támogatási kérelem benyújtására a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Az elmúlt esztendőben sikerült – szintén támogatással – imaházunk külső részét felújítani – most Isten kegyelméből, a belső felújításra is alkalom nyílt. Megragadtuk az alkalmat. A teljes pályázott összeg 14 392 007 Ft volt.

A Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesülethez „Bajnai református imaház belső és energetikai felújítása” címen 2012.11.09 napján benyújtott pályázatunk sikeres eredménnyel zárult. A támogató határozatot 2013. júniusában kaptuk kézhez, ami szerint a kötelezettségvállalás teljes összege 14 391 982 Ft, Nettó kiadásra jutó támogatási összeg 11 332 269 Ft.

A munkálatok 2013. szeptemberében kezdődtek el, és 2013. novemberében fejeződtek be. Ennek keretében megtörtént az imaház hátsó, használhatatlan részeinek, illetve az épület már használatban lévő első helyiségeinek a belső felújítása. Az imaház hátulsó helyiségei új vakolatot kaptak. Sor került az elektromos hálózat teljes cseréjére, kapcsolók, konnektorok, világító testek elhelyezésére, a fűtési rendszer kialakítására, a padlózat hideg és meleg burkolásának kialakítására, álmennyezet létrehozására, konyhai és vizesblokk kialakítására (2 zuhanyzó és 2 wc mosdóval). A belső ajtók fel lettek újítva és egy új ajtó lett kialakítva, amely az eddig is használt kistermet köti össze az épület hátsó helyiségeivel. A felújítás során az eddig használt termeink megújultak, új festést, padlózatot kaptak, s a felújításnak köszönhetően imaházunk több helyiséggel is bővült. Sikerült kialakítani egy iroda-, egy újabb nagy, közösségi termet, egy konyharészt és új vizesblokkot.

A felújított épület mindannyiunk nagy örömére szolgál! Legyen áldott az Úr, hogy a 2013. esztendőben, ilyen rövid időn belül mindez megvalósulhatott! Áldja meg az építkezésen dolgozókat, a jókedvű, jószívű adakozókat, mindazokat, akik valamilyen formában hozzájárultak a felújítás megvalósításához, akik szívükön viselték az ügyet! Ő áldja meg ezt a hajlékot, minden benne megtartott alkalmat, az alkalmakon részt vevő minden gyermekét, mindenkit, aki itt megfordul, egész gyülekezetünket!

Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: